След латино танците хоротека на открито

„Лято в града“. Под това мото  са събитията през месец юли.

След двете успешни издания на латино танците на Моста на влюбените, ще има народни танци. Това ще стане на 15 юли – „Благоевград танцува“ –  –  от 20:30 часа в квартал „Вароша“ – хоротека на открито.

Ето и другото през юли:

На 6 юли, от 19:00 часа е дългоочакваната премиера на Камерна опера Благоевград в 50-ия юбилеен сезон. Една интерпретация на  “Дон Паскуале” в епохата на 20-те години на миналия век, времето на “Великият Гетсби” и “Панаир на Суетата”. Представлението е на оригиналния италиански език със субтитри на български език. 19:00 часа – зала на Камерна опера Благоевград.

7 юли – „НЕдоразказаниТЕ истории“ – едно събитие на Регионалната библиотека „Димитър Талев“, 17:00 часа, в Библиоклуба. Библиотеката организира също всеки вторник и четвъртък от 10:00 до 12:00 часа занимания по рисуване и оцветяване „Рисувам, забавлявам се“ в Детския отдел, както и всеки понеделник, сряда и петък от 14:00 до 16:00 часа „Лятно четене“ – четене и подготовка. А всеки петък – от 10:00 до 12:00 часа е времето на книжките самоходки в Градската градина.

На 12 юли – в двора на Измирлиевата къща в квартал „Вароша“ ще се открие национален пленер по живопис „Живописни технологии в съвременното изкуство“. В Благоевград ще творят 8 художници, а какво са сътворили ще видим в изложба, която ще се открие на 19 юли от 18:00 часа в залите на Градската художествена галерия.

На 18 юли – отдаваме почит към символа на българската борба за свобода и независимост Васил Левски – с ритуал по полагане на цветя на бюст-паметника, от 10:00 часа ще се поклоним пред паметта на Апостола.

23 юли е ден за памет за световния поет Никола Вапцаров, на чийто барелеф на сградата на Драматичния театър ще положим цветя с ритуал от 10:00 часа.

Лятната занималня, организирана от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград набира популярност и класовете се разрастват все повече и повече. Има още места – запишете детето си ако е в предучилщна или начална училищна възраст.

Заниманията по различни спортове също са достъпни за всички, така че възползвайте се от възможността децата ви да спортуват безплатно през лятната ваканция.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *