Как операта разказва актуалния сюжет за стар жених и млада булка (видео)

Благоевград слуша опера. Салонът на единствената в България Камерна опера се напълни за премиера. Една от най-великите комедийни опери „Дон Паскуале“, актуален сюжет от съвремието и любима тема на композиторите на комични опери, се представи за първи път за финала на 50-тият юбилеен сезон на Камерна опера – Благоевград.


„Дон Паскуале“ – познат в съвремието сюжет, разказан в не много познато оперно изкуство. Ценители на оперното изкуство и любопитни към това изкуство граждани изживяха два часа и половина с веселата и оптимистична музика на Гаетано Доницети, наситена с хумор, изящество и грация. На Станислав Кимчев е постановката за историята на стария жених с имане и младата булка с красота и бедност. Познатият сюжет в съвремието изиграха даровити оперисти по музика на Гаетано Доницети.


С много аплодисменти и цветя публиката поздрави изпълнителите на „Дон Паскуале“, които си пожелаха силно присъствие за постановката и през новия сезон в нова зала. В нова зала, тъй като предстои ремонт на сградата на Камерна опера – Благоевград.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *