Ще спрат ли камерите чупенето и боклуците на детските площадки

Масово детски площадки осъмват в окаяно състояние – изпочупени и заринати с боклуци.

Затова хората искат да се постави видеонаблюдение, за да се види какво става. Не се знае дали и това ще помогне, защото има случаи, когато родителите са на място и не правят забележки на отрочетата си, които цапат и рушат.

А за подобен случай наскоро алармира и кметът на благоевградското село Изгрев Йордан Китанов, който изригна във Фейсбук: Благодаря, че направихте площадката приятна за ползване.

Много хора написаха в коментарите, че искат да бъде инсталирано видеонаблюдение. Други също смятат, че камери и глоби ще сложат ред. Някои написаха, че боклукът от семките може да е и от майките, защото  възпитанието зависи от тях. „Срам и позор за родителите на тези келеши… Страхотно са ги възпитали…., възмущават се хората.

Подобно е и положението на детските площадки и в благоевградския квартал „Ален Мак“.  Всичко е изпотрошено и заринато с боклуци. Причината са зачестилите вандалски прояви и липсата на контрол. Площадки няма, всичко е толкова занемарено, не се пази изобщо, сигнализират майки.

За облагородяването на детските площадки в Благоевград от общината са отделени 200 хиляди лева. С тези средства е планирано до следващата година да бъдат ремонтирани всички обекти, посочени от гражданите и констатирани от общинския инспекторат. Те ще се направят или ремонтират, но всичко опира до съзнанието и възпитанието както на нас, така и на децата ни.

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *