Малко благоевградчани почетоха Левски (видео/снимки)

Малко граждани на Благоевград почетоха 185 години от рождението на Васил Левски. Обикновено мястото около паметника пред Строителната гимназия едва събираше събралото се множество от хора. Сега имаше едва 10-ина души извън официалната церемония.

Но пък първите мъже на Благоевград бяха там – и кметът, и областният управител, и председателят на Общински съвет.

Глава пред бюст-паметника на Апостола на свободата сведоха кметът Илко Стоянов, областният управител Валери Сарандев, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, Митко Балтов, командир на 3-то Бригадно командване, директорът на ОД МВР, представители на политически партии, образователни и културни институции, общественици.


„Преди 185 години се ражда един от най-свидните синове на България, превърнал се в символ на смелост и вярата в бъдещето. Каквото и да кажем за него, ще бъде малко. Неговите идеи са насочени изцяло в посока развитието на родината ни, на нашата Майка България. Неговите мисли оставят дълбок отпечатък в съзнанието на различните поколения. Една от тях е „Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме“. Ние трябва да повярваме, че можем да бъдем силни, обединени, да отстояваме своята идентичност“, каза в част от словото си кметът Илко Стоянов по време на честванията.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *