Стари гуми заливат Петрич, общината вдигна ръце

Безобразно изхвърляне на излезли от употреба автомобилни гуми на непозволени места откриха служители на звено „Общинска охрана“.

Те събраха поредното огромно количество стари гуми от добре известни вече проблемни точки, струпани на няколко места. Гумите отново ще бъдат извозени до специализиран обект за предварително третиране, рециклиране, оползотворяване и/или обезвреждане. Всичко се извършва за сметка на общинския бюджет.

Община Петрич призовава гражданите да подават информация, ако забележат изхвърляне и струпване на гуми втора употреба – гумите ще бъдат събрани и предотвратено горенето, отговорност ще понесат и тези, които ги изхвърлят, ако се установят на място. Жителите на град Петрич продължават да са потърпевши от безумието на някои хора, които превръщат в свое ежедневие палежите на гуми и тровят въздуха без да се замислят за последиците, които ще бъдат и за самите тях. Огромна е вината в тези случаи на хората и фирми, които изхвърлят гумите и дават материал за последващото палене.

От общината призовават за отговорност – лична и обществена.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *