Пуснаха и Момчето с рибката

Емблематичният фонтан „Момчето с рибката“, намиращ се пред сградата на Минералната баня в централна градска част на Благоевград, вече работи.

Служители на ОП „Благоевград строй ремонт“ към Община Благоевград са възстановили счупени елементи, почистени са филтрите и помпите, а дъното на съоръжението е боядисано. На място е поставено и специално осветление, насочено към водостока.

Това е третият фонтан, който е възстановен в рамките на по-малко от месец, по разпореждане на кмета Илко Стоянов.

В края на м. юни бе завършен ремонтът на шадравана пред сградата на Български пощи в ЦГЧ, а преди седмица беше пуснат в експлоатация и този в Градската градина, който години наред не функционираше.

Около всички фонтани в града, където в момента няма монтирани камери, предстои такива да бъдат поставени, с цел превенция на вандализъм.

Кметът Илко Стоянов и неговият екип водят последователна политика за развитието на Благоевград като красив европейски център.

Община Благоевград призовава жителите и гостите на града за отговорно отношение и опазване на общинската собственост! При забелязани нередности, в това число вандалски актове, сигнали могат да бъдат подавани на дежурните горещи телефонни линии – 073/88 44 34, 073/ 88 44 06 или 112.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *