6-годишен спечели мечия крос

48 лекоатлети  пробягаха традиционния лекоатлетически  “ Мечи крос“ 2022 -Белица.

Освен опитните състезатели, които набираха скорост по 12,7 километровото трасе, по  4 километровото уверено бягаше най-малкият участник, шестгодишния Йордан Зайков от Септември. Малкия спортист грабна купата на кмета и спечели първото място  за 23 мин. и 0,25 сек. при момчетата. На второ място за 26мин.и 0,29 сек. се класира Мехмед Реджепов на 12 г. от Белица.

На 4 км. в категория  момичета, първото място и купата на кмета завоюва 17 -годишната Сали Чирпанска, която пробяга терена за 24 мин. и 0,23 сек. Второто място за 30 мин. и 0,7 сек. зае Джемиле Козларева, а на трето място се класира Цветелина Пенчова. И трите момичета са от Белица.

В категория мъже на 12,7 километровия пробег, първото място и купата на кмета отиде в ръцете на Мирослав Спасов от Пловдив за време от 52 мин.и 0,5 сек.На второ място се класира Николай Николов от София за време от 57 мин. и 0,2 сек. Третото място зае Гено Увардов за 1 час и 0,46 сек.от Пловдив.

При жените на първо място се класира пловдивчанката Таня Димитрова за 1 час и 0,8 сек.  Второто място за 1 час 3 мин. и 38 сек., зае Елена Димитрова от София. за време от 1 час 23 мин. и 30 сек. На трето място се класира Елена Иванова от Пловдив за време от 1 час 23 мин. и 0,30 сек.

Наградите/купи,медали,сувенири, билети за безплатно посещение на парка за мечки и парични суми/ връчиха зам.-кметовете на общината Сабин Гагъм, Иглика Аврамова, Красимира Мавродиева и Величка Тричкова – експерт в парка за мечки.

След награждаването всички участници в мечия крос направиха обща снимка и си обещаха през следващата година отново да бъдат заедно на „Мечи крос“ 2023.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *