Най-добрите в билярда от Европа и света идват в Петрич

За първи път  Петрич е домакин на Европейско първенство по билярд за юноши в България.

Градът ще приеме на своя територия и EURO TOUR 2022. Посрещат над 700 състезатели, треньори и технически лица.

Най-добрите в билярда от Европа и света идват в града. Петрич успя да спечели в надпреварата за домакинство на Европейското първенство по билярд за юноши, което ще се проведе в дните от 27 юли до 3 август. В спортното събитие ще участват 240 състезатели от 30 държави.

На 6 август отново в Петрич започва EURO TOUR PETRICH OPEN 2022 за мъже и жени с участието на над 400 състезатели по билярд от цял свят. До момента има заявени участници от 36 държави, като записването продължава.  Посрещаме също треньори и съдии. Продължава подготовката и оборудването на зала „Арена Петрич“ за Европейското първенство и надпреварата, определяща ранглистата в този спорт.

Монтират се билярдните маси – 24 на брой, които бяха доставени от Германия, специалното оборудване с уеб-камери и осветление към тях. Отговорност за това носи технически екип на Европейската билярд федерация, който вече е в града. Президентът на Европейската билярд федерация и цялото ръководство също ще бъдат в град Петрич за първенството, което ще бъде открито на 26 юли (вторник). Срещите от него ще се излъчват на живо.

С това отличаващо се домакинство Петрич се превръща в столица на билярда за Балканите, заема своето място и на европейската карта в билярда. „Усилията са огромни. Ще бъдем на задължителното ниво за първенство от такъв ранг, защото посрещаме състезатели, треньори и екипи от немалко европейски държави. Всички те вече знаят къде се намира Петрич.

Създадена е организация за настаняването, а това естествено ще има и добър икономически ефект за хотелиерския и ресторантьорски бранш в общината ни. Ще бъде и стимул за туризма“, коментира кметът на общината Димитър Бръчков.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *