Папагалът Ейнджъл ни поздравява на входа на зоокът (снимки)

Ако посещавате  Гоце Делчев, местните задължително препоръчват да посетите Зоокът Дъбница. Той е само на една година, но може да видите много любопитни животни. Не само да се видят, но ще усетите близостта с животните. Вие може да ги погалите, да се снимате или да храните от ръка всяко едно животно в зоокъта.

Той е на площ от 6 декара и приютява най-различни птици и животни. На входа ни посреща папагалът от рода какаду с име Ейнджъл, който ни поздравява. Освен него има и папагал ара и кралско жако. Най-новите обитатели са камили и носати мечета. Любопитни са американските щрауси, ему и семейство лами.

Тук могат да се видят сърни, елен, коне, камила, лами, енот, зайци и различни видове птици – лебеди, пауни, фазани, патици, короновани жерави, качулати токачки, планински пъдпъдъци и други представители на пернатия свят. Покрай посетителите щъкат зайчета, костенурки, интересно кокошки и петли.

Има малък детски кът и възможност да се закупи храна за животните, както и напитки за посетителите.

Собственикът Мустафа Мейзин внася птиците и животните от Белгия, Холандия, Унгария и други страни.

И така зоокътът се намира в село Дъбница, по пътя за Гърмен вляво. Има малък проблем, че се пътува по път с чакъл, около 1,5 км, но това е преодолимо.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *