Коя община по колко получава за улици и ВиК

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще финансира целево общините по обективни критерии. За целта чрез преструктуриране на бюджета на ведомството за 2022 г. се осигуряват 418 млн. лв. Финалният списък с проекти е съставен от експертите в МРРБ, които работиха заедно с експертите от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). За парите се похвали и министърът в оставка Гроздан Караджов във Фейсбук. Рапортувайте за извършена работа, а не за раздадени средства, критикуваха го хората.

Класираните обекти са от всички подадени искания от кметовете в МРРБ от февруари насам и в Министерство на финансите в последните дни. Спазени са критериите проектите да обхванат максимален брой общини и население и да имат годна проектна и техническа документация, включително валидно разрешение за строеж. Отпадна изискването за избран изпълнител след процедури по Закона за обществените поръчки.

Банско получава 13 000 лева за допълнително водоснабдяване. Симитли  също 13 000 лв. за ремонт на довеждащ водопровод на село Железница. За Сатовча са заделени 14 000.  Белица и Хаджидимово по 9000 за ремонт на общински път, а Якоруда 9500 лв.

Благоевград  ще прави   за улица „Промишлена“ със 74 000 лв.

Кресна 5000 лева за реконструкция на общински път до село Влахи.

Петрич 48 000 за ремонт на общински път, а Сандански 36 000  лв.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *