Петрич става стопанин на стадиона срещу наем от 10 000 лева

След няколко години усилия – Община Петрич ще стопанисва Национална спортна база  „Цар Самуил“.

Официално беше подписан договорът между „Национална спортна база“ ЕАД и Община Петрич, представлявана от кмета Димитър Бръчков, за отдаване под наем на част от НСБ „Цар Самуил“ – само спортните обекти на територията на базата.

Това беше и входираното искане от Община Петрич, удовлетворено от „НСБ“ ЕАД и Министерство на младежта и спорта.

Общината става стопанин на стадиона с лекоатлетическата писта, сградата на съблекалните, сградата за баскетбол, сградата за обща физическа подготовка, спортната площадка с изкуствена настилка, площадката за хандбал, тенис корта. Очакваната десетилетие новина от петричани стана реалност, но след продължителни срещи и разговори за стопанисване на обекта след изтичане на договора на последния наемател. Това вече е факт! Парафираният договор указва наем на изброеното, който следва да заплаща Община Петрич, в размер на 10 000 лв. Настоящите домакинства на ОФК „Беласица“ на стадиона в град Симитли струват приблизително между 4 500 лв. и  5 500 лв. – всички задължителни такси и други разходи. Приходите от билети са в пъти по-ниски – обстоятелство, което ще се промени, ако ОФК „Беласица“, играе в Петрич, където е по-лесно да присъства вярната публика на отбора.

Сега ръководството на Община Петрич и ОФК „Беласица“ ще могат по-смело да погледнат напред в търсенето на варианти за извършване на нужните подобрения, така че обичаният отбор да играе домакинските си срещи отново на свой терен. В тази връзка от Община Петрич ще бъде подготвено и изпратено искане до „НСБ“ ЕАД за корекция на искания наем, предвид бъдещите инвестиции за подобрения в обекта, които ще се правят. Това ще даде възможност за убедителни стъпки с цел да успеем да отговорим на изискванията за домакинство по критериите на Втора професионална лига, където ОФК „Беласица“ играе сега. „Стигнахме до този договор след много премеждия, но успяхме. Доказахме, че не се отказваме, когато имаме визия как да се развива спортът в нашата община. И това е важна крачка, защото базата ще приема деца, младежи и мъже в различни спортни дисциплини. Целта сега е – да работим за добрите условия в обекта“, бе краткият коментар на кмета Димитър Бръчков след подписването на дългоочаквания договор. Само преди около месец в Петрич потвърждение, че има индикации това да се случи, даде и спортният министър Радостин Василев, който се срещна с общинското и футболното ръководство, с наемателя тогава на НСБ „Цар Самуил“, с фенове и представители на различни спортни клубове.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *