Не им видяхме очите на депутатите от Благоевград, дори се отчетоха във Фейсбук

За тези 8 месеца на 47-ото Народно събрание не видяхме в Благоевград нашите депутати. А от областния център на Пиринско те са Андрей Гюров и Владимир Табутов от Продължаваме промяната. Те бяха прекалено заети с всякакви изяви в столицата, тъй като все пак Гюров бе председател на парламентарната група  на партията, беше номиниран  и за шеф на БНБ. Табутов пък бе зам.-председател на парламентарната група. Двамата се изявяваха доста често в националните телевизии. Не намериха обаче време да се видят със своите избиратели, а ще разчитат на тях отново съвсем скоро.

За разлика от тях Екатерина Димитрушева от Гоце Делчев имаше и няколко приемни, беше на няколко чествания в града, както и на отбелязването на Илинденско-Преображенското въстание на Попови ливади.

Депутатите направиха и своя отчет във Фейсбук. Ето какъв е той:

Едно от последните важни решения на правителството на Кирил Петков бе одобрението на 13 важни проекта за Благоевградска област. Общата им стойност е 21,929,296 лева. Сред тях е и дългоочакваната в Благоевград ул. „Промишлена“.

„Процедурите по тези проекти приключиха успешно и вече могат да стартират. Те са в различни сфери – инфраструктура, образование, култура. От самото начало на мандата с колегите -депутати Андрей Гюров и Владимир Табутов поддържаме добра комуникация с много от кметовете в областта и работим ефективно с тях, така че нуждите им да бъдат чути от правителството. За нас като народни представители от района е важно да виждаме резултати от това сътрудничество, общините да се развиват и да се случват добри неща за хората”, заяви Екатерина Димитрушева.

На свой ред Андрей Гюров посочи, че „когато говорим за „промяната“, имаме предвид точно това – изцяло нов начин за работа с общините. Финансиране на важни проекти за хората, а не схеми за самоцелно усвояване. Обещахме на Благоевград финансиране на важни проекти и го правим, и то само след седем месеца работа. Можем само да съжаляваме, че статуквото тласна страната в политическа криза, точно когато започнахме да набираме скорост. Уверен съм, че ако след изборите получим възможност да продължим да работим, добрите новини за региона и държавата ще валят. За конкретните проекти, и особено за улица „Промишлена“ в Благоевград, благодарим на министър Асен Василев, който разбра колко важни са тези проекти за нашата област. Владимир Табутов свърши чудесна работа за координацията между кмета и правителството за да се случи този проект“.

„Въпреки кризата, успяхме да насочим средства към общините, и то за наистина важни проекти. Добрата ни работа с кметовете по места и правителството направи това възможно. Ние избрахме Благоевград и България за работа и живот на нас и нашите семейства и сме твърдо решени да продължим да подобряваме живота на хората и въобще средата. Особено съм щастлив за парите за улица „Промишлена“, която всички в Благоевград чакаме от много години“, каза Владимир Табутов.

Благоевградските депутати пожелаха на кметовете да изпълнят проектите качествено и в срок.

Проектите са следните:

 1. Сандански- Изграждане на улици „Дезудава“, „Първа“, „Втора“, „Трета“ и „Четвърта“ и участък от 1004 – 1048 по уличната регулация на м-ст „Нишан Танга“, земл.на гр.Сандански и земл.на с.Поленица.
 2. Сатовча- Реконструкция и рехабилитация на път BLG2274/III-197,Сатовча-Доспат/-Осина -от км 0+000 до км. 1+968,68.
 3. Симитли – „Реконструкция и рехабилитация на съществуващ довеждащ водопровод на с. Железница
 4. Xaджидимoвo – Рехабилитация и реконструкция на улици, тротоари и съоръжения принадлежностите към тях в гр.Хаджидимово, общ. Хаджидимово, подобект 1 – улица Младост от О.Т.281, О.Т.284, О.Т.289,О.т.290, до О.Т.297, гр.Хаджидимово
 5. Банско – Архитектурно-художествено оформление , с реконструкция на техническата инфраструктура и Изграждане на водопровод и разделна канализация на ул. „Пирин” в частта между ул. „П.Р.Славейков” и ул. „Христо Матов”
 6. Благоевград- Благоустрояване на улица „Промишлена“, Благоевград
 7. Банско – „Допълнително водоснабдяване на град Банско от местността „Караманица“ – Втори етап
 8. Гоце Делчев – „Смяна на водопроводната мрежа по улици в югозападната част, включени в интегрирания план за градско възстановяване и развитие на гр. Гоце Делчев“
 9. Гoцe Дeлчeв- „Реконструкция на довеждащ водопровод от ВС „Барката” и ВС „Софата” за водоснабдяване на група „Гоце Делчев” до напорен водоем 120 м3 с. Баничан“
 10. Гъpмeн – „Реконструкция на външни водопроводи село Осиково и село Рибново“, община Гърмен, област Благоевград
 11. Кресна – „Реконструкция на част от вътрешна водопроводна мрежа на гр. Кресна”
 12. Петрич – 1. „ДОВЕЖДАЩ ВОДОПРОВОД ОБСЛУЖВАЩ С. МИХНЕВО И С. КЪРНАЛОВО, ОБЩИНА ПЕТРИЧ и подмяна на амортизирани участъци от съществуващата водопроводна мрежа в с. Кърналово, Община Петрич“
 13. Якоруда- „Реконструкция на водохващането и довеждащия водопровод за село Черна Места, община Якоруда, област Благоевград“


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *