Наплив за фолклорен фестивал, 460 самодейци искат да свирят, пеят и оро да играт

Над 460 самодейци от 32 читалища са заявили участие в V-ия Национален фолклорен фестивал „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра“, който ще се проведе на 27 август 2022 г. в разложкото село Баня.

Поради изключителния интерес към фолклорната проява и големия брой подадени заявки за участие, организаторите – Кметство село Баня и НЧ „Просвета-1908“, взеха решение да променят  началния час на фестивала, за да може всички участници да се изявят.

Официалното откриване ще започне на 27 август 2022г. (събота), в 10:00 часа, на сцената на Старата българска (Римска) баня.

Конкурсната част ще се проведе в две части.

Първата част ще бъде от 10:00 до 13:30 часа, а втората част от 16:00 до 20:00 часа.

Гала вечер и награждаване – 20:30 часа.

Състави от общините –  Сандански, Гърмен, Благоевград, Петрич, София, Горна Оряховица, Разлог, Перник, Пазарджик, Пещера, Земен, Бобов дол, Банско, Кюстендил, Суворово, Павел баня, Дупница, Самоков и Борино ще свирят, пеят и играят пред „погледа“ на Рила, Пирин и Родопи и ще огласят с песните си едно от най-красивите села в Разложката котловина.

В последната събота на месец август, село Баня ще бъде огласено от звуците на българските народни песни и разлюляно от традиционни български хора и танци.

Компетентно жури ще оценява изпълненията и ще отличи най-добрите!

Заповядайте на фестивал в Баня, за да чуете песните, танците и обичаите от цяла България!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *