Всички на площада в Банско пяха „Облаче ле бяло“ със Салвадор Собрал

Всички на площада в Банско пяха „Облаче ле бяло“ със Салвадор Собрал и всички зрители бяха на крака и не спираха да ръкопляскат след финала на песента. А Собрал премина много елегантно от красива своя балада към българската песен, която изпълни, акомпанирайки си сам на рояла.

Ефектен беше финалът на изключително силното тазгодишно издание на Банско джаз фестивал. Салвадор Собрал, който донесе победата на Португалия на Евровизия преди няколко години, певецът с ново сърце,  изнесе един незабравим концерт в края на финалната, осма вечер на фестивала, който за 25-та поредна година събира в едно Банско и джаза.

Неподправено артистичен, увличащ, заобиколен от чудесни музиканти, Салвадор Собрал представи една уникален концерт. Всичко имаше в този концерт – и театралност, и нови музикални светове, които се разкриваха с всяка следваща песен, и разчупено сценично поведение – „затова не тъгувам за

предишното си сърце, вече мога да не спирам да танцувам по време на концертите си“ казва Собрал.

Имаше и още една специална изненада за публиката (сред която Салвадор Собрал често слизаше да общува) – за очакваното от всички изпълнение на песента, с която спечели Евровизия, той покани на сцената три млади български певици – Яница, Александрина и Ивана да изпеят заедно Amar Pelos Dois. Това беше една удивителна възможност за тях и показа колко важна и успешна се оказа Джаз академията в рамките на фестивала в Банско. Защото именно по време на уъркшопа, изнесен от Салвадор Собрал, той се впечатли от високото ниво на младите участници и съвсем спонтанно предложи да изпеят песента вечерта на голямата сцена.

Цялата история на последната вечер на Банско джаз фест обаче започна с … благосклонността на времето, защото при 70-процентна вероятност за дъжд вечерта, той се „изваля“ през деня и спря точно за началото на концертите.

Начало, което бе поставено от представителния Гвардейският духов оркестър под диригентството на Ради Радев с една многоцветна програма, която много се хареса на многобройните зрители, за поредна вечер изпълнили централния площад на Банско.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *