С допълнителен прием в централна градина успокояват родители на 3-годишните

Трета, допълнителна група прием за най-малките обявиха в Детската градина зад общината. Детска градина Вечерница ще посрещне три-годишните в три групи. Добрата новина за родителите в Благоевград съобщи директорът на Дирекция „Образование” в община Благоевград Симона Митова. Новата допълнителна група ще е с капацитет до 25 деца, а в нея ще бъдат приети децата, чиито родители са заявили желание за записване в ДГ №3 „Детелини“ и ДГ №8 „Вечерница“, но не са били обхванати поради запълване на местата.

Дечицата в третата първа група ще обирават помещение в новопостроената сграда на ДГ 8 „Вечерница“. За новосформираната група (3 г.) ще бъде обособенa просторна занималня, като в момента е процедура по оборудване на помещението, което ще отговаря на всички нормативни изисквания. Малчуганите ще имат и собствена площадка за игра на дворното пространство, което е с нови съоръжения и настилки.

„Реално проблем с приема в детските градини в Благоевград няма. И към този момент има групи на различни места, чиито капацитет не е изцяло запълнен. С действията си се стремим да отговорим на очакванията на родителите, децата им да посещават детско заведение, предпочитано от тях“, казва кметът Илко Стоянов и съобщи, че община Благоевград работи в посока и за построяване на нови три детски градини. Едната от тях ще бъде в кв. „Освобождение“, с което на практика ще бъде решен дългогодишен проблем, тъй като до този момент детско заведение в района липсва. Останалите две детски заведения ще бъдат изградени в ж.к. „Ален Мак“ (до IX ОУ) и ул. „Полк. Дрангов”.

От следващата година предстои и въвеждане на тестови електронен прием за детските градини и училищата на територията на община Благоевград, поясни по време на срещата с медиите кметът Илко Стоянов.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *