Днес и утре – седиш на поляната и гледаш кино

В Благоевград можем да гледаме едни от най=новите и популярни български филми под отрито небе. Днес и утре можем да идем на кино под звездите. Трябва ни само желание за кино и…. постелка. Защото седим на поляната, а билет не ни трябва. Мястото е парк Македония в Благоевград, бившата казарма.

Парк „Македония“ се превръща в пространство за прожекции на филми на открито, пише вwww.strelka.bg. На 17 и 18 август от 21.00 часа излъчват едни от най-популярните и гледани български филми през последните години. В сряда е филмът „Петя на моята Петя“, а във втората вечер ще бъде прожекцията на „В сърцето на машината“.

На 17 август ще се запознаем с историята на „Петя на моята Петя“, която започва с внезапни промени през новата учебна година. Нов директор, нови правила и тежък инцидент, който ще промени живота на група младежи от 11-и клас. Филмът е посветен на българската поетеса Петя Дубарова. В ролите влизат Юлиян Вергов, Моньо Монев, Алиса Атанасова, Албена Павлова, Александра Костова, Алена Вергова, Ясен Атанасов, Мартин Методиев, Емил Марков, Александър Милчев.

На 18 август, в лятната нощ, ще има и фен среща с актьора Александър Сано, който е с блестяща роля във филма „В сърцето на машината“. Действието се развива в един от цеховете на завод, в който работят затворници, осъдени за тежки престъпления. Ролите са поверени на любими и утвърдени актьори като Христо Шопов, Ивайло Христов, Юлиан Вергов, Александър Сано, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Валери Йорданов и Башар Рахал.

Кино под звездите правят Община Благоевград и Народно читалище „Никола Вапцаров-1866“ – Благоевград.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *