Хиляда на кино без билет, може и довечера

Парк „Македония“ в Благоевград се превърна в арена на киното. Над 1000 жители и гости на града изпълниха тревните площи в парковото пространство, за да проследят историята от филма „Петя на моята Петя“. Продукцията, посветена на живота на легендарната поетеса Петя Дубарова, успя да привлече вниманието на зрители от различни поколения. Филмът разказва как една нова учебна година започва с внезапни промени за група младежи. Нов директор, нови правила и тежък инцидент, който променя ежедневието на един клас. На фона на несправедливостта в гимназията, едно момиче решава да действа и да се бори срещу всичко, което превръща съучениците ѝ „в консервни кутии без етикети“. Защото системата в лицето на директор Крачунов обича послушните и не толерира различните. 40 години след смъртта на любимата ѝ поетеса Петя Дубарова, Петя открива смисъла в това да живее и обича истински.

Кино под звездите ще има и тази вечер, по време на която ще бъде представен филмът „В сърцето на машината“. Началото е в 21.00 часа, а входът е свободен. Специално за благоевградската  публика в парк „Македония“ ще пристигне и известният български актьор Александър Сано, който е с блестяща роля в продукцията.

Действието във филма „В сърцето на машината“ се развива в един от цеховете на завод, в който работят затворници, осъдени за тежки престъпления. Ролите са поверени на любими и утвърдени актьори като Христо Шопов, Ивайло Христов, Юлиан Вергов, Александър Сано, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Валери Йорданов и Башар Рахал.

Филмът не се препоръчва за лица под 14 години.

Лятното кино на открито се организира от Община Благоевград и НЧ „Никола Вапцаров 1866“, откъдето са подготвили изненади и вълнуващи моменти за любителите на седмото изкуство и тази вечер.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *