Какво ново през новия сезон на театъра?

Драматичен театър “Никола Вапцаров” – Благоевград стартира новия сезон с множество изненади за своите зрители. До 10 септември всички билети за вечерните спектакли са на промоционални цени 10 лева.

Новият творчески сезон започва с детския спектакъл “Неволята”, който ще се играе на открито на сцената на летния театър в квартал Вароша на 3 и 4 септември от 11:00 ч.

Премиерата на документалния спектакъл “Забелязано в Благоевград”е  на 9 и 10 септември в Зала 2 в Драматичен театър „Никола Вапцаров“. Това е ново сценично пространство, специално адаптирано за премиерната постановка.

В него основни действащи лица са хората от града. Документален театър, създаден от срещите на артистите с различни колоритни личности от града и техните разговори по най-актуалните и важни за Благоевград теми. Вдъхновен от едноименната Facebook група, този спектакъл е атрактивен хибрид между театър, социална акция, хепънинг и комедия на реалността.

Режисьор е Неда Соколовска.

През септември зрителите ще видят и спектакъла на режисьора Стайко Мурджев – “Съмнение”, чиято премиера беше в края на предходния сезон. Калин Врачански, Станка Калчева, Радена Вълканова и Мариана Бонева ще ви пренесат в света на криминалния психологически трилър на световно признатия драматург Джон Патрик Шанли, в който зрителят е не просто публика, а едновременно следовател и свидетел. Датите са 15 и 19 септември от 19:00 ч.

На 27 септември се играе и дебютният спектакъл на режисьора Николай Йорданов – “Заровеното дете”, който разгръща темата за семейните тайни чрез невероятната игра на актьорите от трупата на театъра. Спектакълът по шедьовъра на Сам Шепърд е сериозна заявка за таланта на младият постановъчен екип.

А за най-малките зрители екипът на театъра е подготвил поредица от уикенди с “Неволята” и “Пепеляшка”.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *