Педагози от Гърмен правят ньоки в Италия

Учители от Гърмен станаха свидетели на приготвянето на традиционно италианско ястие „ньоки“. По-смелите от тях дори се включиха в приготвянето им. Това стана в рамките на обучението в Неапол, Италия в Държавен професионален институт по гастрономия и хотелиерство Г. Росини. Там педагозите имаха възможност да присъстват на урок по готварство в една от многото оборудвани лаборатории.

Държавна професионална гимназия „Г. Росини“ беше следващото посетено училище, където учителите участваха в програма за културен обмен и добри практики при обучението на ученици в мултикултурна среда.

Освен обучението групата от учители успяха да посетят и историческите забележителности на Неапол, включително  Помпей, който е исторически свързан с Никополис Ад Нестум, намиращ се в община Гърмен.

Група от 15 учители от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Гърмен участваха в програма „ЕРАЗЪМ+“ .       Фокусът на курса беше поставен върху анализа на мултикултурния контекст, неговото въздействие върху училището и в класната стая, както и върху развитието и внедряването на нови технологии в обучението, подпомагащи мултикултурното приобщаване.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *