Общински работници режат и си опаковат дърва за вкъщи, кметът ги уволни

Кметът Илко Стоянов освободи четирима служители от ОП „Озеленяване“ към Община Благоевград заради извършване на незаконен дърводобив.

Работниците, които са били ангажирани с почистване на река Благоевградска Бистрица от саморасла растителност, са заловени в момент на опаковане на дървесина, отсечена от общинска площ, различна от възложения им за работа обект.

Установено е, че освободените служители са приготвили чували с дървения материал, които да бъдат извозени към домовете им.

При констатиране на нарушението ръководството на ОП „Озеленяване“ е сезирало органите на реда, пред които извършителите са направили самопризнания.

„Въпреки отличните резултати от дейността на общинското предприятие, в това число и самото почистване на реката, за което им благодаря, съм категоричен, че правила има и те са за всички. Няма да допусна подобни действия“, коментира кметът Стоянов.

Припомняме, че в момента тече вторият етап от почистване на р. Благоевградска Бистрица, с цел превенция на наводнения при обилни валежи.

Отстранява се растителност по протежение на 6 км. от водното корито, процес, който не е извършван от години на територията на общината.

Събраната дървесина се складира на база на Община Благоевград, а материалът ще послужи за отопляване на детски заведения в села, които използват печки на дърва, ще бъдат подпомогнати и уязвими групи хора.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *