24-ма съветници гласуваха за заема от 17 милиона

24 -ма съветници гласуваха за заема от 17 милиона, 12 бяха против. Това стана изненадващо на извънредна сесия, на която няколко съветници внесоха отново за гласуване  предложението за теглене на  заем от 17 милиона за нов аквапарк и обновяване на „Бачиново“. В предложението се твърди, че са стигнали до това решение след срещи с граждани.

Скандали, повишаване на тон, обиди се чуваха от залата. Съветниците не допуснаха и изказване от гражданин по тази точка- Димитър Байкушев, тъй като е кандидат за депутат. Едни казваха, че градът ще се загроби и внуците ни ще плащат заема. Според Роячки, Илиев,  Павлин Янкулски това е срам и позор, внесено изненадващо, за да мине през задния вход. Как така съветници си промениха мнението за два месеца, бутате ни фалшиви номера, това е престъпна безотговорност, бе краен и Калоян Ханджийски. Според Красимир Роячки проектът може да се изгради не с кредит, а със средства от следващия програмен период на Европейския съюз, който щял да бъде изцяло за градска среда.

Други пък напротив, казаха, че виждат в това развитието на Благоевград. Д-р Таковски  даде примери с други градове, които вече са теглили такъв кредит като Русе, Пловдив и други. Коя фирма не работи с кредити, хората твърдят, че сме направили голяма грешка предишния път, каза д-р Таковски.

Съветникът Красимир Роячки на няколко пъти предложи точката да бъде оставена за гласуване на редовната сесия на ОбС-Благоевград, която е след няколко седмици, но предложението му бе отхвърлено.

Припомняме, че през май месец имаше голямо недоволство и протест в Благоевград, заради намерението на общината да изтегли заем от 17 млн. лв. за обновяването на парк „Бачиново“. Предложението бе на кмета на града Илко Стоянов и  беше отхвърлено.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *