И в дъжда, площадът не се опразни на фестивал по американски модел

Каубойска снимка, сол с подпарвки, образователни игри за децата, бижута от стъкло… забавляваха деца и пораснали в дъждовна събота в Благоевград. Иначе денят, преди дъжда, започна с чудни непознати ритми. „Маршируващите звезди на Златица“ – училищен оркестър по американски модел към Община Златица и СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Златица обагриха Благоевград по непознат начин.

Кметът Илко Стоянов и Нанси Шилър, президент на Фондация „Америка за България“ откриха първия по рода си за Благоевград фестивал „Америка среща България“. В рамките на инициативата, която продължи през днешния ден на пл. „Георги Измирлиев“ в Благоевград са обособени кътове, предлагащи възможност за различни атрактивни занимания, работилници и щандове с продукти, плод на българо-американското партньорство в областите предприемачество и бизнес с кауза, културно-исторически и природен туризъм, образование и гражданско общество, съпътствани от театър и музика на открито, храна и напитки.
На пл. „Георги Измирлиев“ и в дъжда имаше много деца и възрастни по шатрите на ДарПазар (пазаруваш с кауза, даряваш смисъл), Работилница „Природа в кутия“ на Българска фондация Биоразнообразие, Работилница „Направи си сам значка с кауза“ на КаритАрт, шатра на предприемачите, шатра на Корпус за образование и развитие, изнесен „Музеен детски кът“ на РИМ-Благоевград, фото будка с каубойска тематика и др.
Фестивалът е организиран от Община Благоевград и Фондация „Америка за България“


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *