Потомка на Йовков с нов роман в Благоевград

Среща разговор организират с потомката на Йовков – Йова Станкова. Тя ще представи новия си роман „Затворен в теб“  на 21 септември, от 18:00 часа, в Градската художествена галерия в Благоевград.

“Затворен в теб” е “дисекция на мъжкото съзнание”, както го нарича един от читателите в публикувано ревю за романа. В него се засягат теми свързани с „чуждото“ и „своето“, на следващо място се развива темата за отчуждаването на хората,  породено от дълги раздели.

Йова Станкова произхожда от рода на един от класиците на българската литература Йордан Йовков, нейната прабаба е негова племенница. Като дете младата писателка живее в Ангола, Африка, където посещава руско училище. След като семейството й се връща в България, завършва френска паралелка в 125-о СОУ „Боян Пенев“ с изучаване на чужди езици. Дипломира се в Лудвиг Максимилиан университет (Мюнхен) по специалностите „Наука за религията“, „Политология“ и „Руски език“. Обича да пътува, издава преди няколко години дебютния си роман „Галерия от светове“, а наскоро провокира читателите и с втория – „Затворен в теб“.

Йова Станкова е позната на любителите на съвременната българска литература в Благоевград още с първия си роман “Галерия от светове”, когото е представяла отново в Градската художествена галерия.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *