Незаконен приют върти търговия и пуска кучета в Благоевград

Установено е едно от депата за разпространение на кучета в Благоевград. Проведена е съвместна акция на Община Благоевград и 1 РУ.

Приютът на Бойко Грецке се намира в село Логодаж и е замаскиран като приют на фондация, грижеща се за кучета, обяви кметът на Община Благоевград Илко Стоянов. Той е незаконен, тъй като има постройки, за които няма издадени съответните разрешителни. В момента там има около 30 кучета, грижите за които ще бъдат поети от Община Благоевград. Оказва се, че Грецке чрез фондацията, която представлява, материално се е облагодетелствало, поради което ще бъде предадено за проверка и на НАП.

„Там се складират кучета, след което се разнасят на територията на общината. Организаторът е Бойко Грецки. Същият, който работеше в общинския приют. Това е човекът, който е един от основните вносители на кучета и един от основните причинители на това, което се случва, включително и на домашни любимци. Влезнахме в една война между хора и кучета. Общината не приветства тези действия, но ние не може да се оправим, тъй като имаме едно законодателство, което в общините не е адекватно“, коментира Стоянов.

Днес Грецке е бил установен на пътя Логодаж – Благоевград, превозвайки две кучета без ушни марки, които е трябвало да бъдат пуснати в района на гробищата, допълни кметът .

Главен инспектор Красимир Уруджолов, началник на 1 РУ от своя страна обясни, че заловеният автомобил е служебно дерегистриран, поради което са съставени актове по Закона за движение по пътищата. Към момента се работи с двете лица, които са били в превозното средство за установяване съпричастността им към други престъпления. От думите му стана ясно също, че Бойко Грецке не е бил във въпросния автомобил, но е издирен и разпитан във връзка със случая.

По – рано през деня, в центъра на Благоевград, жители на областния център, станаха свидетели на болките и страданията на едно от кучетата, което благодарение на бързата намеса на граждани и служители на Общинския инспекторат и Общинския приют бе спасено и заведено в клиника .Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *