24 обекта на дърводобивни фирми и цехове за пелети под прицела на полицията

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата, конвенционалната престъпност и престъпленията против политическите права на гражданите тече в Разлог. Директорът на полицията в Благоевград старши комисар Георги Кандев коментира, че освен търговски обекти, проверките ще обхващат   и дърводобивни и дървопреработвателни предприятия. В операцията участват служители на полицията в Благоевград и РУ-Разлог, на ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, както и представители на  НАП, БАБХ и РДГ-Благоевград, съобразно тяхната компетентност.

Ст. комисар Кандев уточни, че към момента се извършват инспекции на 24 обекта, в това число дървопреработвателни,  дърводобивни фирми и цехове за производство на пелети. В един от проверените търговски обекти са открити акцизни стоки без задължителен бандеролен знак и е задържано едно лице.

Паралелно с това се провеждат проверки и за начина на придобити от собствениците дърва за огрев с цел ограничаване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *