Почетен караул за Независимостта в Благоевград

Отбелязването на 114 години независима България започна с приемане на почетния караул в Благоевград, след което прозвуча националния химн. Полк. Митко Балтов, командир на Бригадно командване – Благоевград поздрави военнослужещите и гражданите за Деня на независимостта.

По повод днешния празничен ден, в рамките на честванията в Благоевград, бяха припомнени кратки исторически сведения, свързани с датата 22-ри септември 1908.

В ритуала по поднасяне на цветя и венци пред паметника на загиналите за свободата и независимостта на България се включиха Силвия Домозетска, директор на дирекция „Култура, спорт и туризъм“, областният управител Николай Шушков, заместник – председателят на Общински съвет Благоевград Веселин Христов, евродепутатът Андрей Новаков, полк. Митко Балтов, командир на Бригадно командване – Благоевград, общински съветници, кандидати за депутати, представители на политически партии, общественици, духовници, културни дейци и граждани.

Биг Бенд – Благоевград също се включи в тържествата, осигурявайки музикалния съпровод на събитието.

Обявяването на Независимостта на България е един от най – важните актове в съвременната история на България. На този ден отдаваме почит към всички български герои, пожертвали себе си в името на свободата и независимостта на нашата държава!

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *