С 10 % по-евтини винетки от догодина

От 1 януари 2023 г. цените на всички винетки ще бъдат намалени с 10%, съобщи председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Иво Иванов. Най-предпочитана е-винетка – годишната, ще струва 87 лв. вместо сегашните 97 лв. Цената на тримесечната винетка ще бъде 48 лв., на месечната – 27 лв., седмичната – 13 лв., а уикенд винетката – 9 лв.    АПИ провежда по ускорена процедура седем обществени поръчки за зимно поддържане и възстановителни работи при аварийни ситуации по републиканските пътища.

Вече са определени изпълнителите за автомагистрала „Струма“. Предстои подписване на договорите. За областите Кюстендил, Перник, София, работата по провеждане на процедурите продължава и се очаква да приключи в най-кратки срокове, информираха от АПИ.

Срокът за изпълнение на договорите по обявените процедури за зимно поддържане ще бъде не повече от 7 месеца. Междувременно с цел да се минимизират рисковете републиканските пътища да останат без поддържане в АПИ се провеждат и открити процедури за текущ ремонт и поддържане за цялата републиканска пътна мрежа за срок от 3 години.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *