След полицейска акция: 16 проверени обекта-16 акта

Специализираната полицейска операция стартира  на територията на Кюстендилска област тази сутрин. До момента са проверени 16 обекта – на територията на Кюстендил и Дупница. Съставени са 16 акта за установените нарушения/ несъответствия в касовата наличност, упражняване на търговска дейност без законова регистрация на обектите/, образувани са 2 преписки за нарушения, свързани с търговията с акцизни стоки, връчени са 12 предупредителни протокола за спазване на изборното законодателство.

Установено е и задържано  лице, обявено за международно издирване от Интерпол – осъдителната му присъда е издадена в Турция за престъпление, свързано с наркотици. В рамките на операцията са проверени 84 МПС и 104 лица. За установени нарушения по ЗДвП са издадени 11 фиша и 4 акта. Съставен е и 1 акт по ЗБДС.

Акцията се осъществява от сили на ОДМВР, РУ Кюстендил, РУ Дупница, ГД „Жандармерия“, ССТД – Благоевград, Инспекция по труда, БАБХ, НАП.

Целта на операцията е противодействие на конвенционалната престъпност, противодействие на икономически престъпления, включително и на престъпления, отнасящи се до изборните права на гражданите и изборното законодателство.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *