Потомка на Бенковски реди шевици в Банско

Изложба на художничката Радина Росенова ще бъде подредена в Туристическия информационен център. Тя е под надслов „РОД® – Изкуството да съхраним родовата памет“.

Авторката, която е потомка на Георги Бенковски, представя  25 платна шевици, съчетани с културно-историческа или природна забележителност от различни области на България и по този начин прави една различна визитна картичка на родината.

РОД® има за цел да покаже българския принос към европейската култура, освен българската азбука,  с древността на символите в българската шевица, датиращи отпреди 3500 години. Българската шевица е своеобразен вселенски код, символ на хармонията и красотата в човешките взаимоотношения, споделя младата художничка.

Радина Росенова представя България на Световно изложение на художниците в Дубай през 2020г., където нейна картина диптих „Българска магия“ е избрана в Топ 10 най-добри творби измежду 1500 картини.

Изложбата РОД® е показана в Европейската комисия в Брюксел по случай националния празник на България 3 Март.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *