ЮЗУ посрещна студенти от четири страни

Югозападният университет „Неофит Рилски“ посрещна студенти от четири страни – Полша, Турция, Италия и Испания. Те ще се обучават в университета по програма „Еразъм+“.

Отдел „Международни образователни програми и сътрудничество“ организира дни на ориентация за чуждестранните студенти, за да ги запознае с базата и възможностите, които предлага университетът.

В първия ден студентите се срещнаха с Еразъм координаторите по факултети и разгледаха кампуса на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Обиколката включваше посещение на Университетската библиотека, STEM центъра и Спортния комплекс. Еразъм координаторът Станислав Грозданова запозна студентите с възможностите за спорт и различни курсове в университета.

Програмата продължи със семинар на тема „Изграждане на общност, създаване на работни места, стратегии за развитие на кариера и кариерно ориентиране“, воден от Флориан Зейевски – кариерен консултант от Германия.

Първият ден на ориентация завърши със засаждане на дръвче в двора на Първи учебен корпус. Така студентите продължиха инициативата „Еразъм гора“ в кампуса на Югозападния университет, чиито основи бяха поставени през 2021 г. Идеята на отдел „Международни образователни програми и сътрудничество“ е тя да се превърне в традиция.

Във втория ориентационен ден студентите посетиха Рилския манастир и Регионалния исторически музей в Благоевград. Техен екскурзовод беше гл. ас. д-р Янко Христов, преподавател в катедра „История“ на Правно-историческия факултет.

Еразъм студентите ще се обучават в четири от факултетите на университета – Философския, Филологическия, Правно-историческия и Факултета по изкуствата. Мобилността за част от студентите ще бъде един семестър, а за други от тях – една година.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *