561 изборни секции в Пиринско, 448 с машини

561 е общият брой на откритите секции на територията на област Благоевград, съобщиха от областната администрация. Секциите с машинно гласуване са 448, а избирателите са 314 772 души. Броят на подвижните избирателни секции на територията на цялата област до този момент са 16.

Бюлетините, изборните книжа и материали, които централизирано са отпечатани, както и избирателните списъци ще бъдат получени на 28.09.2022 г. в София от упълномощени от областния управител служители и определени представители на РИК- Благоевград.

Бюлетините за гласуване и останалите изборни книжа ще бъдат доставени до 14-те общини от областта на 29.09.2022 г., като е осигурен превоз (сключени са договори за превоз за извозване и доставка на изборните книжа и материали) и е ангажирана охрана от ОД на МВР – Благоевград.

Областна администрация- Благоевград осигури сградата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ за организирането на Работния център на РИК в деня на изборите, в който се приемат и обработват протоколите на СИК след приключване на изборния ден. Работният център ще се оборудва с работни маси, столове и свързаност в Интернет.

Осигурена е зала „Пейо Яворов“ в гр. Благоевград за изчакване, до окончателното предаване на протоколите от секционните избирателни комисии на РИК. Районът на парк „Македония“ ще се ползва за паркиране и изчакване на автобусите с представителите на СИК от общините на територията на областта.

С цялостната дейност по обезпечаване на организационно-техническата подготовка на изборите, Областна администрация-Благоевград цели провеждането на честни и прозрачни избори и формиране на доверие в избирателите относно легитимността на резултатите.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *