Купуваме книга и даряваме за ремонт на църквата в Струмяни

Костадин Голев представи своята първа авторска книга “Махалата – в сянката на Малешево“. Село Махалата е родното място на автора на книгата.  Голев сподели истории и спомени от своето детство в с. Махалата, което по независещи от него причини, напуска в ранните си години, но не забравя и запазва в сърцето си и до днес. Всички събрани средства от закупуването на книгата “МАХАЛАТА – в сянката на Малешево“, Голев ще дари за ремонт на църквата “Св. Св. Константин и Елена“ в с. Струмяни и обновяване на сградата на Народно читалище “Будител-1997“ в с. Струмяни.

Всички присъстващи в залата на НЧ “Будител-1997“ с голямо удоволствие се включиха в оживена дискусия в която споделиха, своите спомени и преживявания както от с. Махалата, така и от други кътчета на община Струмяни. В разговорите се откроиха и коментираха промените, както положителни така и отрицателни, които са настъпили в с. Махалата и община Струмяни, и разбира се перспективите, надеждите и очакванията на всички за по-доброто развие на общината в бъдеще.

От името на кмета на община Струмяни Емил Илиев и от свое име Фиданка Котева – зам. кмет хуманитарни дейности на община Струмяни поздрави  Костадин Голев по повод представянето на неговата книга, като поднесе поздравителен адрес и подарък с пожелание за много здраве, творческо вдъхновение и да имаме още подобни поводи за  радост и гордост .

Село Махалата е част от община Струмяни, разположено е на югозападните склонове на Малешевска планина на около 841 м. надморска височина. Името му идва от пръснатите в миналото колиби в района, които с течение на времето са образували една голяма махала. Няма писмени документи, които с точност да покажат кога възниква селото. Намерените останки от глинени съдове обаче говорят за наличието на живот в този край още в древността.

Всеки който желае да се сдобие с екземпляр от книгата и да се докосне до историята и красотите на с. Махалата и община Струмяни може да го направи в сградата на НЧ “Будител-1997“ – в с. Струмяни, както и по време на XVII Международен фолклорен фестивал “Малешево пее и танцува“ – с. Микрево на 7-ми, 8-ми и 9-ти октомври 2022 г.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *