Областният вкара в съда решението за Бачиново

Областният управител Николай Шушков вкара в съда решението за Бачиново. Както се очакваше, и както при всяко важно решение за община Благоевград, областният управител обжалва решението, свързано с изграждане на Аквапарк с минерална вода и развитие на парк „Бачиново“, в Административен съд, съобщават от Община Благоевград.

Това потвърждава казаното от кмета Илко Стоянов, че проектът става невъзможен, поради изтичане на всички срокове за европейско финансиране. Делото в съда ще бъде за неопределено към момента време.

Припомняме, че 24 -ма съветници гласуваха за заема от 17 милиона, 12 бяха против. Това стана изненадващо на извънредна сесия, на която няколко съветници внесоха отново за гласуване  предложението за теглене на  заем от 17 милиона за нов аквапарк и обновяване на „Бачиново“. В предложението се твърди, че са стигнали до това решение след срещи с граждани.

По-късно група граждани от гражданска инициатива “ЗаБлагоевград” организираха протест срещу непрозрачното и незаконно решение на Общински съвет – Благоевград.

Протестиращите призоваха благоевградчани да подкрепят с подписите си искането за провеждане на референдум. Подписката продължава още 6 дни.

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *