Празник с новите детски книжки на неврокопски поет

Представянето на последните детски книжки на неврокопския поет Иван Мишев се превърна в истински детски празник. Деца от началните класове пяха песни по текст на автора и направиха драматизации на негови приказки. „Дом за двама“ и „Не мога да заспя“ са последните две стихосбирки на детския поет от Гоце Делчев. Мишев е роден на 11.04.1954 г. в с. Гайтаниново, община Хаджидимово.

През 2000 г. издава първата си книга с интимна лирика „Ще потърся вятъра“. През следващите години Иван Мишев издава още няколко стихосбирки за възрастни и деца. През 2018 г. издава „Приключенията на Ежко“ и тогава заяви, че след тази книжка вече ще пише само за деца.

На културното събитие присъстваха кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, неговият заместник Валери Сарандев, много деца и родители. Авторът на „Дом за двама“ и „Не мога да заспя“ Иван Мишев благодари на двамата местни художници, които илюстрират книгите му и на общинската управа, която винаги е подкрепяла творците в общината. Представянето на книгите е част от събитията в града по повод 110 години от освобождаването на Гоце Делчев от турско робство.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *