Гоцеделчевските хандбалисти шампиони

Шампион за 2022 година в международния хандбален мемориал турнир за деца от 14 до 15 години, „Атанас Карабельов“ е отборът на Хандбален клуб „Пирин 1964“ Гоце Делчев. Двудневният турнир се проведе в спортната зала „Неврокоп арена“ в Гоце Делчев. На финала класирането на отборите в турнира определи домакините да се срещнат със силния отбор от съседна Гърция на Хандбалния клуб „Бианко монте Драма 1968“, гр. Драма. В първото полувреме неврокопчани поведоха, но скоро след това гърците изравниха и дори леко поведоха.

След средата на полувремето до края домакините играха много по – организирано и запазиха лекия си превес до края на полувремето. През второто полувреме пиринци определено доминираха на терена. С бързи атаки и контраатаки и от двата отбора зрителите станаха свидетели на една динамична, зрелищна и красива игра. Заслужената победа на домакините с резултат 22:16 бе напълно логична. За радост на феновете на Х К „Пирин 1964“ неврокопчани се насладиха на спортното щастие от шампионската победа.

При невероятно красиво и атрактивно шоу бяха връчени купите, медалите и отличията на отборите от първо до четвърто място. Върховният момент настъпи когато бе обявен шампионът. Най-напред кметът на Гоце Делчев Владимир Москов заедно с неговия заместник Богдан Боцев окачиха златните медали на победителите. След това на  фона на емоционална музика, ефектен дъжд от златни люспи и красиви пушечни ефекти кметът Москов връчи на отбора и заветната шампионска купа.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *