С нов електромобил поливаме зелени площи и возим отпадъци от паркове

Нов мултифункционален електромобил ще бъде закупен от Община Благоевград,  в резултат на спечелен проект по Схемата за насърчаване използването на електрически превозни средства. Той ще бъде предоставен за ползване на ОП „Озеленяване“.

Превозното средство ще бъде категория L7e, с бордова надстройка – високи демонтируеми мрежи над канатите за обемни материали и бордова надстройка – самостоятелна система за поливане/миене/дезинфекция с електрическа помпа. Електромобилът изцяло е съобразен с нуждите на Общинското предприятие „Озеленяване“ за събиране и транспортиране на зелени отпадъци от паркове и градинките в централната част на града, както и за поливане на цветните фигури в градската зона.

Финансирането е осигурено по Инвестиционната програма за климата на Националния доверителен екофонд. Общия бюджет на проекта е в размер на 67 000 лева, от които 23 000 лева са безвъзмездната финансова помощ за електрическо превозно средство и надстройките към него и 44 000 лева са собствено финансиране от Община Благоевград.

Закупуването на електрическото превозно средство ще доведе до намаляване на въглеродните емисии, по-малко замърсяване на въздуха и шума на територията на Благоевград.

 

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *