ОбС шефът е за референдум с повече въпроси ведно с евентуални предсрочни избори

Референдум с повече въпроси, проведен по време на евентуални предсрочни парламентарни избори ще има по – голям смисъл от местно допитване с един единствен въпрос. Това коментира председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков.

„Трябва да гледаме в бъдещето! Ще предложа на инициативния комитет да се обединим и да проведем референдум по повече въпроси, за да разберем какви са нагласите на хората за бъдещето на Благоевград.

Всички виждаме, че най-вероятно се задават предсрочни парламентарни избори, така че много по-добре ще бъде да проведем гражданско допитване в едно с предсрочните избори. Така, Община Благоевград няма да се наложи да плати дори лев. Такъв референдум бих подкрепил!“, коментира Радослав Тасков.

На днешната пресконференция, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, коментира и Предложение № 60-00-367/14.10.2022 г. от Кмета на община Благоевград, относно поставяне в градска среда на паметника на българските възрожденци, братята Димитър и Константин Миладинови, който се намира в Регионалния исторически музей, като уточни, че избрано най – подходящото място за поставяне на паметника в градска среда. То се намира в зелена площ между зала „Пейо Яворов“ и АУБ.

В отговор на журналистически въпрос, във връзка с откриване на Македонски културен център „Никола Вапцаров“ в Благоевград, планувано за 30-ти октомври, председателят на местния парламент Радослав Тасков каза, че Общински съвет Благоевград няма да допусне създаване на напрежение между България и Република Северна Македония.

Припомняме, че Общински съвет Благоевград се произнесе по темата с декларация, приемането на която се наложи, заради спорни текстове в обявлението за създаването на културния център и неща, които създават предпоставки за възникване на напрежение между двете съседни държави.

Той допълни още, че с приемането на въпросната декларация общинските съветници не са имали за цел да създават напрежение, дори напротив. Целта е била да се спрат всякакви опит за това, отбеляза Тасков.

На днешната пресконференция бе отправен и въпрос, относно случващото се с ФК „Пирин“ и възникналото напрежение между фенове и ръководство.

Тасков отговори, че всички са притеснени за „Пирин“ и за резултатите, които клуба постига, но като местна власт не се бъркат на ръководството.

По повод  предстоящото честване на вековния юбилей на „Пирин“, Радослав Тасков посочи, че в качеството си не на председател на местния парламент, а като фен,  е подпомогнал начинанието на феновете.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *