С музика и вяра в сърцето в Гоце Делчев

След двугодишно прекъсване, наложено от пандемията, в  Гоце Делчев откриха петото издание на международния есенен фестивал „С музика и вяра в сърцето“. В периода от 31. октомври до 11. ноември ще бъдат изнесени още пет концерта в различни жанрове – фолклор, класика, джаз и църковна музика, на които ще се изявят български и световноизвестни изпълнители в различните жанрове.

Първата изява на фестивалa бе концерт на формацията за българска етно музика, „Дива река и приятели“, съставена от фолклорния оркестър и изявени изпълнители от хора за фолклорно пеене при БНР. „Имайки предвид участието на едни от най-добрите български и световни музиканти в различните жанрове мисля, че Гоце Делчев трябва да се гордеете с този фестивал“, каза артистичният директор на фестивала проф. Славчев.

На откриването на петото издание на есенния музикален фестивал присъстваха и кметът на общината Владимир Москов, зам. – кметът Валери Сарандев, н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим и много граждани, интересуващи се и обичащи българския фолклор, изпълняван от високо професионални музиканти.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *