Благоевградски архитект сред четиримата наградени от президента

Благоевградският архитект Костадин Сандев  е сред наградените четирима изявени българи от президента.

Арх. Сандев  е награден за приноса му в градоустройството на Благоевград и Банско и във връзка с неговата 75-годишнина. Като съветник на Общинския съвет Благоевград и заместник-кмет участва в реконструкцията и новото строителство на града. По негово предложение и с активното му участие е запазен старият център на Благоевград. Автор е на градоустройствените планове на редица квартали в града.

За мен е удоволствие да връча заслужени отличия на четирима от съвременните будители – стожери на духа, съзиданието, на стойностните каузи, креативните идеи и научни пробиви, за техния безспорен принос за развитието на страната ни и по повод на техните годишнини. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към изявени българи, които на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 удостои с Почетния знак на президента. Отличието получиха проф. д.б.н. Диана Петкова, доц. д-р Георги Паскалев Сафев, арх. Костадин Сандев и Анжел Вагенщайн.

В приветствието си държавният глава подчерта, че церемонията е израз на признанието на обществото ни за всеотдайността, духовната сила и професионализъм на отличените и за техния респектиращ пример. „Вие доказахте, че сливайки талант, всеотдайност, воля и кураж в името на общото благо и възхода, това неминуемо печели заслужено признание“, посочи Румен Радев.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *