Кметът на Кресна се отказа от БСП

Кметът на община Кресна Николай Георгиев, прекрати своето членство в БСП. Иска да изпълнява своите функции, без да се съобразява в бъдеще с партийната дисциплина или решенията на партии.

Ето и цялото му заявление до Общинския съвет на БСП в гр.Кресна, считано от 03.11.2022 г:

„Като гражданин г-н Георгиев приема за своя единствена политическа кауза занапред интересите на своите съграждани и декларира отново пред тях верността си към принципите на свободата, мира, хуманизма, равенството и справедливостта. Г-н Георгиев подчертава пред тях, че ще продължи да се застъпва с цялата тежест на своя авторитет за техните граждански права и за опазването на тяхното лично и колективно достойнство. Той остава верен на своите убеждения и ще продължи да се бори за постигането на правова и социална държава в Република България.

Като кмет на община Кресна Николай Георгиев намира за по-почтено, по-честно и по-отговорно да продължи да изпълнява своите функции, без да се съобразява в бъдеще с партийната дисциплина или решенията на партии, защото в определени случаи те могат да се разминават с интересите на местната общност. Както досега, но с още по-голяма свобода на волята, г-н Георгиев ще продължи да поставя в основата на всички свои действия интереса на своите съграждани и да отстоява техните каузи, но без да робува на партийно доктринерство.

Николай Георгиев се обръща с апел към представителите на всички политически партии в община Кресна и към своите съграждани, независимо от техните пристрастия, да се водят във всичките си действия единствено и само от интересите и волята на местната общност.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *