Карате-шампиони! Купа България е в Благоевград (снимки)

Каратистите от Благоевград станаха национални шампиони с Купа България. От Велико Търново в Благоевград каратистите на Карате Клуб „Цанев“ донесоха 27 златни, 12 сребърни и 21 бронзови медала.
„Национална Купа България“ по олимпийско карате се проведе на 5 и 6 ноември в Велико Търново. На татамито излязоха 730 състезатели от 34 клуба.
Най-добрият карате клуб в страната – Карате Клуб „Цанев“, за пореден път спечели Националната Купа на България. Състезателите на Карате Клуб „Цанев“ се представиха отлично, като спечелиха 27 златни, 12 сребърни и 21 бронзови медала.
На второ място остана Карате Клуб „Самурай“ – гр. Добрич, а на трето Карате Клуб „Шурикен“ от Кюстендил.
Карате клуб „Цанев Благоевград“ взе участие с 3 каратеки, които завоюваха 2 златни медала в дисциплинaтa кумите.

Каратистите от Карате Клуб „Цанев“ – Клон Благоевград представиха клуба със следните резултати:
1.Хана Иванова Кошутарска – 1во място в дисциплина Кумите, категория Момичета 2010 +50кг
2. Кристиян Ивайлов Тачов- 5то място в дисциплина КУМИТЕ , категория момчета 2010 -42 кг
3.Карате Клуб „Цанев“ – 1во място в дисциплина Кумите Отборно Мъже (Роберто Петров, Антони Дамянов, Кирил Кирилов, Иван Петков, Денислав Стоянов, Кристиян Гаврилов –треньор на КК Цанев Благоевград, Йован Атанасов)
„Благодарим на всички състезатели, треньори, съдии, родители и приятели“, сподели Венцислав Дуев – управител и треньор на Карате Клуб „Цанев“ – Благоевград, който посрещна шампионите си с торта и шампанско.
Официален гост на турнира беше Красимир Балъков, който приветства състезателите, че са избрали пътя на спорта и пожела успех на всички. Националната купа е последното от календар 2022 състезание за каратеките на Карате Клуб „Цанев“ – БлагоевградВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *