Традиции и иновации в текстила и облеклото

Техническият факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски“ е домакин на XXIV национална текстилна конференция с международно участие „Традиции и иновации в текстила и облеклото“, която ще се проведе в периода 17 – 19 ноември 2022 г.

Форумът ще бъде открит официално на 17 ноември 2022 г. от 14:30 ч. в Университетския център „Бачиново“.

Конференцията се организира ежегодно от Научно-техническия съюз по текстил, облекло и кожи със сътрудничеството на катедрите по текстил и дизайн във висшите училища в България.

Тази година домакин на форума е катедра „Машиностроителна техника и технологии, водеща обучение по специалност „Дизайн и технологии за облекло и текстил“ в Техническия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Конференцията ще даде възможност за изява и обмяна на добри практики на изследователи и учени от български и чуждестранни висши училища, колежи и институти в областта на новите влакнести суровини (нанотехнологии в текстила); иновационните технологии в текстилното и шевното производство; съвременното текстилно изкуство, модата, композицията; управлението, маркетинга и устойчивото развитие в съвременното шевно и текстилно производство, както и актуални методи и форми на обучението в областта на текстила и облеклото.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *