В Запад няма да газят в кал

Площи от междублокови пространства в кв. Запад в Благоевград се превърнаха от кални, труднопреодолими в мокро време терени, в почти асфалтови площадки. Междублокови пространства при ул. „Марица“ и ул. „Илинден“, в района на които живеят стотици жители на Благоевград, вече са профилирани, като на място е положен фрезован асфалт. До момента те бяха на земна основа, а при валежи, хората бяха принудени да преминават през множество кални и/или наводнени участъци.

Освен жилищни кооперации, в района има и детски, и социални заведения, а недоброто състояние до момента на мястото създаваше редица неудобства за посетителите им. Дейности по профилиране се извършат на различни места в града, както широкия център, така и в кварталите. Вече има завършени десетки обекти.

Предвид множество постъпили заявления, Община Благоевград уточнява, че същите се обработват, но е невъзможно обектите да бъдат обхванати едновременно. С профилирането на улици и междублокови пространства, които до момента са били на земна основа, кметът на Благоевград Илко Стоянов цели да бъде създадена по-добра и достъпна градска среда. Исканията на гражданите се вземат под внимание и дейностите ще се извършват поетапно, при наличие на техническа възможност и финансов ресурс.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *