Разместват контейнери и осветяват улици в кв. Струмско

Това са час от злободневните, но сериозни проблеми в един от най-големите квартали на Благоевград. Кметът Илко Стоянов се срещна с хора, живеещи в квартала, от които да чуе проблемите и да приоритизират решаването им.

Сред акцентите, които бяха обсъдени са необходимостта от възстановяване на осветление, липсващо от дълго време на междублокови пространства, както и промяна на локации, на които са поставени контейнери за смет, пречещи на видимостта на шофьори и пешеходци, и създаващи предпоставки за ПТП.

Кметът пое ангажимент и за реновиране на детски площадки, а освен това, по желание на хората, предстои да бъдат поставени и пейки за отдих от Община Благоевград. В рамките на срещата, жителите на квартала предложиха да се монтират и нови камери, като Стоянов заяви, че ще бъде направено проучване за тази възможност.

„Истина е, че проблемите в квартала не са малко. По една или друга причина до момента те не са разрешени. Ще направим всичко възможно да създадем по-добри условия за всички вас, които живеете тук. Разбира се, нещата няма как да се случат наведнъж, но стъпка по стъпка, вярвам, че ще се справим“, коментира кметът Стоянов.

Той благодари на хората за активната гражданска позиция и подчерта, че е в готовност да съдейства по всички въпроси, които са в компетенциите на Община Благоевград.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *