Обръчите на Венера в Благоевград

Носителката на две световни титли от първенства по художествена гимнастика Вера Маринова, наричана още „кадифеният глас“, представи книгата си „Обръчите на Венера“ в Благоевград. Тя пристигна в областния център с Илиана Раева, президент на Българската федерация по художествена гимнастика  и Невяна Владинова, вицепрезидент на федерацията. Трите грации бяха посрещнати от кмета Илко Стоянов, който поднесе комплимент – цветя на дамите и връчи почетен знак на Илиана Раева.

Символите на художествената гимнастика благодариха на кмета Стоянов за безрезервната подкрепа в посока  развитието на най-красивия спорт в Благоевград.

Книгата „Обръчите на Венера“ е издадена по повод 70-годишнината от основаването на българската художествена гимнастика, а жанрът на четивото е художествена документалистика.

В страниците ѝ са разказани най-големите постижения в българската художествена гимнастика през седемте десетилетия.

По време на срещата в Благоевград беше прожектиран и част от филма на БНТ, посветен на юбилея на грациозния спорт, в който Вера Маринова разказва за успехите на родните гимнастички.

Зала „22 септември“ бе изпълнена с бъдещи „златни момичета“, трениращи на територията на Благоевград, доведени от техните треньори и родители.

По време на представянето на книгата от Община Благоевград бяха закупени бройки от печатните издания, като две от тях бяха поднесени като подарък и пътеводител на КХГ „Пирин“ и клуб по естетическа гимнастика „Прима“.

След края на официалното представяне на книгата Вера Маринова раздаде автографи на всички желаещи.

Вера Маринова е стожер на художествената гимнастика в България. Освен състезател и двукратен световен шампион, тя е дългогодишен журналист в БНТ, като по време на кариерата си е отразила множеството успехи в 70-годишната история на този спорт. Автор е и на книгата, посветена на легендарния ни гимнастика Йордан Йовчев – „Срещи с динозавър“.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *