На сесия: Извънредни точки за онкоболницата

42 точки са включени в предварителния дневен ред на предстоящото редовно заседание на Общински съвет Благоевград, насрочено за 25 ноември 2022 г. (петък) от 09.30 часа в зала „22-ри Септември“ на Община Благоевград.

Има и 5 извънредни предложения от кмета на Община Благоевград Илко Стоянов.

Първото от тях касае даване на съгласие на управителя на СБАЛО „Св. Мина“ за изваждане от експлоатация на медицински апарат за кобалтово лечение ТЕРАБАЛТ тип 80. Радослав Тасков уточни, че на мястото на въпросния апарат, който не работи, се предвижда да бъде монтиран и инсталиран линеен ускорител.

Второто извънредно предложение отново е свързано с болница „Св. Мина“. То касае даване на съгласие за продажба на автомобил за бърза медицинска помощ (линейка) от тип C.

Третото предложение е свързано с искане на разрешение за закупуването на медицинска апаратура на стойност над 30 хил. лв. за нуждите на онкоболницата.

Четвъртото извънредно предложение е искане от кмета на Община Благоевград за даване на съгласие за удължаване на срока за издължаване на остатъка от главницата по безлихвен заем с общ размер 807 хил. лв. Предложението е съгласувано с Дирекция „Финанси на общините“ на Министерството на финансите.

Петото и последно извънредно предложение е свързано с предоставяне на безвъзмездно и безсрочно управление на Природо – математическата гимназия „Акад. Сергей Корольов“ на част от общински нежилищен имот.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *