Работодатели и гимназии внимателно обмислят какви профили да предложат за обучение на подрастващите

Фирми, учители, местни власти обсъждат план-приема в гимназиите за следващата учебна година.

Благоевградска професионална гимназия “ Ичко Бойчев“ бе домакин на работна среща, инициирана от Регионално Управление на Образованието- Благоевград. Форумът събра представители на местните власти по общини в региона, представители на бизнеса като потребители на профилирани специалисти и гимназиите, предлагащи обучението на кадри по специалности, според потребностите на пазара на труда. За прецизното решение за профилите в гимназиите отношение взеха и предстаители на бизнеса, Бюрото по труда и  Регионално Управление на Образованието.

На срещата по подготовка и планиране на прием след седми клас в професионалните гимназии в региона присъстваха и кметът на Община Благоевград Илко Стоянов и Симона Митова- Директор на Дирекция „Образование“ кам Общината.

С цел най-прецизна преценка за профилиране на обучението в гимназиален курс, е изготвен график за провеждане на поредица тристранни срещи.

Традиционно община Благоевград организира и „Панорама на професионалните гимназии“, която форма се установи през годините като успешен мост между бизнес и образование, както и добър съветник за деца и родители в информирания им избор за профилирано образование. В допълнение са предвидени и редовни срещи между всички страни за постигане на добри резултати; подобряване на стратегията за подготовка на професионални кадри с цел удовлетворяване нуждите на бизнеса в най-голяма степен. Това са основните ангажименти, около които се обединиха участниците в срещата.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *