Иди в спортната зала, най-добрите деца-гимнастици са в Благоевград

Тази събота и неделя в Благоевград са най-добрите в гимнастиката от 8 до 16 години. Над 240 състезатели от България, Гърция, Северна Македония, Сърбия и Великобритания участват в XVIII Международен турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“ в Благоевград. Кметът на Благоевград Илко Стоянов и легендите на българската гимнастика Красимир Дунев и Йордан Йовчев откриха турнира. Те връчиха и отличия – купи и медали на победителите в различните категории в събота.

В неделя турнирът в зала „Скаптопара“ продължава.

Българските клубове, част от турнира са: „Любчо Солачки“ (домакин на състезанието), „Светкавица“, „Торнадо“, Гераниум“, Национална спортна „Академия“, „Левски Спартак“, „Черноморец“, Етър“, Етър Стил“, „Йовчев-Дунев“, „Гимнастика“, ЦСКА, „Юнак“, „Спартак Пловдив“, „Стрийт Уоркаут“ и „Ели-Гаш“.

В спортното събитие специално участие имат и Емилиян Костадинов и Радена Ангелова – двамата за първи път ще представят България на Световното първенство по спортна гимнастика за младежи със Синдром на Даун, което ще се проведе от 1-и до 5-и декември в Понте ди Леньо (Италия).

Съорганизатори на състезанието са Община Благоевград и Българската федерация по гимнастика с подкрепата на „ХЕК Солар“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *