10 ученици от Пиринско пишат в сборник за България

Бъдещи журналисти от Пиринско станаха автори  в сборник с есета, портрети, пътеписи, проучвания, изследвания „Разкажи за твоята България“.

Студентката Цветелина Чучукова учила в ПМГ – Благоевград, когато написала своя пътепис. И оттогава е завладяна от журналистическата професия. В пътеписа Цветелина си спомня за детството, когато цялата фамилия ходили на събора „Пирин пее“. Всяка година на палатки и като станеш сутрин мирише на дърво, на огън, на горски чай, който варила баба й.

Различна, специална и забележителна е България през погледа на учениците, някои вече студенти.

В книгата са включени произведенията на  70 млади таланти от цялата страна, 10 от които са от Благоевград и региона. Когато се потопите в таланта на нашите автори, няма как да не се изпълните с надежда и вяра, че в нашата България растат много умни, търсещи, ангажирани, талантливи млади хора, с гражданска позиция, с широк светоглед и с България в сърцето, споделя Десислава Василева, създател и вдъхновител на проекта „Работилница за репортери“.

Петричанките Габриела Стоименова и Паскалина Трайкова също участват в сборника. За тях журналистическата професия  е една мечта, която преследват още от малки.

Доставя им удоволствие да пишат по теми, които ги вълнуват, да разговарят с хората, да чуят техните истории. Отчитат и нелицеприятната страна на професията, фалшивите новини, които ни завладяват все повече.

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *