18-год. фермер: Когато човек не го мързи, ще успее

18-годишният Светлозар Петров от Кюстендил тръгва по пътя на фермерството. Той беше единственият фермер на срещата, организирана от благоевградския офис на Националната служба за съвети в земеделието. Продължава традициите в семейството, което има овощни градини от 17 години в село Таваличево.

Цялата фамилия се включва в тази дейност. Работят много, но Светлозар смята, че когато човек не го мързи, ще намери препитание и начин за всичко.

От 2 ноември стартира приемът на документи по подмярка 6.1 от Програмата за развитие на селските райони. Младите земеделски производители могат да кандидатстват за помощ от 25 хиляди евро.

Това е мярка, която се класифицира като професия за младите стопани, коментира Стилиян Рупов, главен експерт, координатор в Областната служба за съвети в земеделието – Благоевград.

Все още няма подадени проекти. Има запитвания от района на Белица и Якоруда. Основно се наблюдава интерес от оранжерийното производство и зеленчуците на открито, както и от животновъдните стопанства.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *